olivový olej | 2 lžíce |
cibule (nakrájená na kostičky) | 1 ks |
česnek (prolisovaný) | 4 stroužky |
malá mrkev (nastrouhaná) | 1 ks |
celer (nastrouhaný) | 1/4 ks |
mleté hovězí maso | 500 g |
sušená rajčata (nasekaná) | 3 ks |
konzervovaná rajčata (nasekaná) | 400 g |
červené víno | 150 ml |
směs sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn) | 1 lžička |
sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
špagety | 500 g |
Ingredience: |
Bylinkami provoněné špagety, kdo by odolal?
Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky. Omáčkou polévejte uvařené špagety a nechte si chutnat.
Podrobné info: