Pažitka
Název:

Borůvkovo-citronová zmrzlina


Borůvkovo-citronová zmrzlina


Ingredience:
borůvky130 g
BIO citron1 ks
třtinový cukr2 - 3 lžíce
citronová esence1 lžička
mascarpone (250 g)1 kelímek
Ingredience:
Postup přípravy:

Venku nám svítí sluníčko, rtuť teploměru leze směrem vzhůru a v takovém krásném počasí si to nedovedu představit bez zmrzliny. Dnes vám přináším recept na jednu z nich.

Nejprve si omyjeme borůvky, přidáme 2 lžíce třtinového cukru a ponorným mixerem umixujeme.  Přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citronu, citronovou esenci, kelímek mascarpone, promícháme, dáme do formiček na nanuky a necháme zmrznout v mrazáku nejlépe do druhého dne!

Pokud máte svůj oblíbený recept na domácí zmrzlinu, budu ráda, když mi napíšete!

Krásný čarodějnický večer a zítra si užijte 1. máj a nezapomeňte na polibek pod rozkvetlým stromem :-)

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno