Pažitka
Název:

Bounty granola


Bounty granola


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky2 hrnky
kokosové lupínky1 a 1/2 hrnku
strouhaný kokos1/2 hrnku
kvalitní kakao na vaření3 lžíce
sůl špetka
kokosový olej5 lžic
agávový sirup či jiné sladidlo3 - 5 lžic
kvalitní hořká čokoláda, nahrubo posekaná/nastrouhaná100 g
Postup přípravy:

Kombinaci čokolády a kokosu zbožňuju a tahle granola, to je prostě pecka. Říkám to sice pokaždé, když upeču nějakou novou, jenže tuhle už jsem dělala asi čtyřikrát, takže na tom něco bude. Mimochodem, recept na čokoládovo-kokosovou granolu už na blogu najdete, ale stejně přidám i tuhle verzi, protože... Protože dva měsíce zpátky na mě při brouzdání po Instagramu vyskočila úžasná fotka s popiskem "Bounty granola" (autora opravdu netuším). Recept u ní sice nebyl, ale mě ta představa čokolády, kokosu a ovesných vloček prostě nedala spát. Hledala jsem všude možně a nakonec zjistila, že ho v podstatě mám už dávno u sebe na blogu. Jen jsem na něj zapomněla. Tak jsem ho trochu upravila - vyhodila ostatní semínka a nechala jen vločky, kokos a čokoládu a přidala ještě kakao pro opravdu intenzivní čokoládovou chuť. Poslední dávku jsem dělala včera a místo čokolády a sladidla vmíchala půl sklenice ořechového másla arašídy-čokoláda (končila mu trvanlivost) a to je teprve sen.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Smícháme vločky, oba druhy kokosu, kakao a sůl, přidáme kokosový olej a sirup, důkladně promícháme. Nakonec vmícháme čokoládu. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi 20-25 minut, dozlatova. Občas promícháme, aby se granola opékala rovnoměrně a nespálila se. V uzavřené dóze vydrží až několik týdnů.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno