Ingredience: | |
voda | 1 l |
rané brambory | 2 - 3 ks |
čerstvé nebo sušené houby | hrst |
kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel | dle potřeby |
sádlo nebo máslo | 2 lžíce |
hladká mouka | 2 lžíce |
česnek | 1 stroužek |
černý pepř | špetka |
majoránka | dle chuti |
petrželka | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Bramboračka, jedinečný staročeský recept. U nás mě jej naučila moje maminka. Mou maminku zase její maminka…. Takže je to po generace předávaný recept, i já zanedlouho naučím mou malou Vendulku vařit poctivou českou bramboračku. Pokud máte možnost, použijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte a hlavně ucítíte ten rozdíl.
Ze sádla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou. Potom přidáme čerstvé, mražené nebo sušené houby (sušené musí být předem namočené ve vodě) a vaříme asi 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, sůl, pepř a majoránku a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme nakrájené brambory a vaříme je dalších 10-15 minut, dokud nezměknou. Podáváme s petrželkou nebo majoránkou.
VENDY TIP!
Pokud máte možnost, použijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte a hlavně ucítíte ten rozdíl.
Podrobné info: