Pažitka
Název:

Bramboračka


Bramboračka


Ingredience:
Ingredience:
voda1 l
rané brambory2 - 3 ks
čerstvé nebo sušené houby hrst
kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel dle potřeby
sádlo nebo máslo2 lžíce
hladká mouka2 lžíce
česnek1 stroužek
černý pepř špetka
majoránka dle chuti
petrželka dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Bramboračka, jedinečný staročeský recept. U nás mě jej naučila moje maminka. Mou maminku zase její maminka…. Takže je to po generace předávaný recept, i já zanedlouho naučím mou malou Vendulku vařit poctivou českou bramboračku. Pokud máte možnost, použijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte a hlavně ucítíte ten rozdíl.

Ze sádla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou. Potom přidáme čerstvé, mražené nebo sušené houby (sušené musí být předem namočené ve vodě) a vaříme asi 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, sůl, pepř a majoránku a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme nakrájené brambory a vaříme je dalších 10-15 minut, dokud nezměknou. Podáváme s petrželkou nebo majoránkou.

VENDY TIP!

Pokud máte možnost, použijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte a hlavně ucítíte ten rozdíl.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno