Pažitka
Název:

Bramboračka


Bramboračka


Ingredience:
Ingredience:
sádlo (nebo máslo)2 lžíce
hladká mouka2 lžíce
čerstvé nebo sušené houby hrst
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) dle potřeby
rané brambory2 - 3 ks
česnek1 stroužek
černý pepř dle chuti
majoránka dle chuti
čerstvá petrželka nebo libeček dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Polévky jsou u nás doma velmi oblíbené, manžel i děti je milují. Tentokrát jsme měli k večeři bramboračku s chlebíkem. Tak třeba tip pro vás, na výbornou rychlou večeři, která nejen zasytí, ale i zahřeje.

Ze sádla a mouky připravíme jíškku, kterou zallijeme vodou. Poté přidáme houby čerstvé, mražené, nebo sušené, ale musí být předem namočené ve vodě. Poté vaříme asi 5 minut a mezitím si připravíme zeleninu, kterou oloupeme a nakrájíme. Pak přidáme k houbám na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, sůl, pepř, majoránku, pokud máme čerstvý pokrájený libeček a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme nakrájené brambory a vaříme dalších 10 - 15 minut, dokud nezměknou. Bramboračku na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou, majoránkou a nebo libečkem. 

VENDY TIP! POkud máte možnost, poižijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte ten rozdíl. Já jsem tentokrát přidala čerstvý libeček ze zahrádky.

 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno