Pažitka
Název:

Bramboračka s krupkama


Bramboračka s krupkama


Ingredience:
Ingredience:
máslo1 lžíce
velké brambory2 ks
mrkev1 ks
petržel1 ks
hladká mouka2 lžíce
sušené nebo čerstvé houby hrst
vývar nebo voda dle potřeby
česnek2 stroužky
kmín dle chuti
majoránka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
uvařené krupky dle potřeby
Postup přípravy:

Počasí, že by psa nevyhnal, co? Asi jsem blázen, ale tyhle šedivý dny mám moc ráda. Když jsem v práci, nemusí mi bejt líto, že nemůžu ven, a když mám volno, jako právě dneska, zůstávám v pyžamu třeba celej den, zachumlaná pod dekou anebo nahodim teplý ponožky, zapálím voňavou svíčku a jdu udělat úplně báječnou polívku, hodící se přesně do týhletý psoty. Tak nesmutněte, že není sluníčko a zaplňte domov vůní hub, česneku a majoránky.

Čerstvý houby očistíme a pokrájíme na kousky. Sušený houby namočíme do rendlíku s vodou aspoň na 20 minut. Brambory oloupeme a nakrájíme na malý kostičky. Mrkev a petržel oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Na lžíci másla v hrnci restujeme nastrouhanou zeleninu, pak i brambory. Zaprášíme moukou a restujeme dohněda. Poté zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme houby, kmín, a vaříme vše do měkka. Nakonec přidáme česnek utřený se solí, pepř, majoránku a je to! U nás doma milujem tuhle polívku s lžící vařených krupek, zkuste to, je to velká dobrota.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno