Bramborák: | |
oloupané a nastrouhané brambory | 1 kg |
česnek | 2 a více stroužků |
majoránka | dle chuti |
sůl | dle chuti |
vejce | 1 ks |
olej | 1 lžíce |
cibule nakrájená na jemno | 1 ks |
špaldová mouka | dle potřeby |
Omáčka: | |
střední cibule | 1 ks |
kuřecí nebo vepřové maso na nudličky | 600 g |
jablko oloupané a nakrájené na kostky | 2 ks |
mrkev nakrájená na plátky | 1 ks |
domácí kečup | 1 sklenička |
dýňová semínka | 1 lžička |
sezamová semínka | 1 lžičk |
olej | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
Dneska jsem dostala hroznou chuť na bramborák a zároveň jsem se nechtěla cítit těžce. Takže volba bramboráku na plech byla jasná!
Všechny ingredience na bramborák smícháme a důkladně promícháme. Dle potřeby zaprášíme moukou. Stačí tak jedna lžíce. Dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlatova cca 30 minut.
Na rozpálené pánvi a oleji orestujeme cibulku do sklovata. Přidáme nakrájené maso. Hlídáme ho a mícháme. Když je maso zatažené a chytá zlatavou barvu, přidáme mrkev na plátky a jablka na kostičky. Chvilku opékáme a zalijeme kečupem. Přisypeme semínka. Necháme chvíli redukovat a je hotovo.
Podrobné info: