Ingredience: | |
brambory | 500 g |
cuketa | 500 g |
větší vejce | 1 ks |
čerstvá majoránka | 2 lžíce |
česnek | 6 stroužků |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
strouhanka | cca 100 - 150 g |
olej | dle potřeby |
Tak takový bramborák jste určitě ještě nejedli, můžete přidat i lupínky slané nebo kukuřičné.
Brambory oloupeme a nastrouháme do mísy nahrubo.
Cuketu podélně rozpůlíme a obrácenou lžičkou vydlabeme semínka ve středech cukety.
Cuketu nastrouháme také nahrubo a přidáme k bramborám. Osolíme a necháme vypotit. (odstát cca na 10 minut). Přebytečnou tekutinu slijeme (nejlépe) přes sítko (ale nejlepší je, když tekutinu ještě vymačkáme rukama). Směs bude díky tomu sušší a bramboráčky chutnější. K nastrouhaným cuketám a bramborám přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku. Nakonec přisypeme strouhanku v takovém množství, aby byla směs spíše hutná, než tekutá.
Na pánvi rozehřejeme olej a mokrou rukou uděláme malé placičky a dáme péci na pánev. Opékáme z obou stran dozlatova a dokřupava.