Pažitka
Název:

Bramboráky


Bramboráky


Ingredience:
Ingredience:
brambory1 kg
česnek2-3 stroužky
hladká mouka120 g
mléko5 lžic
vejce2 ks
majoránka1 špetka
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

Milujete bramboráky stejně jako já? Mám je ráda tak, jako je dělávala moje babička - s bílou kávou. Myslím si, že se jedná o nejoblíbenější bezmasý pokrm u nás v České republice.

Neznám pokrm, který má tolik krajových názvů - Bramborka na Náchodsku, Báč na Prostějovsku, Cmonda na Hané, Kramflek v Orlických horách, Křapáč u letohradu, Smrazkyv okolí Hlinska, Toč na Domažlicku, Vošouch na Plzeňsku, Placek na Opavsku, Pampuch ve Frenštátu pod Radhoštěm…Tolik a ještě víc krajových názvů má BRAMBORÁK. Jedno je však ve všech krajích České republiky stejné - složení, chuť a vůně, která je jedinečná a nezaměnitelná!

Postup
Brambory si nastrouháme napůl na jemno a na hrubo, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme všechny ingredience, umícháme z nich těsto a bramboráky smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno