Ingredience: | |
brambory | 1 kg |
česnek | 2-3 stroužky |
hladká mouka | 120 g |
mléko | 5 lžic |
vejce | 2 ks |
majoránka | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Milujete bramboráky stejně jako já? Mám je ráda tak, jako je dělávala moje babička - s bílou kávou. Myslím si, že se jedná o nejoblíbenější bezmasý pokrm u nás v České republice.
Neznám pokrm, který má tolik krajových názvů - Bramborka na Náchodsku, Báč na Prostějovsku, Cmonda na Hané, Kramflek v Orlických horách, Křapáč u letohradu, Smrazkyv okolí Hlinska, Toč na Domažlicku, Vošouch na Plzeňsku, Placek na Opavsku, Pampuch ve Frenštátu pod Radhoštěm…Tolik a ještě víc krajových názvů má BRAMBORÁK. Jedno je však ve všech krajích České republiky stejné - složení, chuť a vůně, která je jedinečná a nezaměnitelná!