Pažitka
Název:

Bramboráky s kuřecím masem Tandoori masala


Bramboráky s kuřecím masem Tandoori masala


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa nakrájená na malé kostičky4 ks
cibule nakrájená na tenká půlkolečka1 ks
paprika nakrájen na kostičky1 ks
cherry rajčátka přepůlená větší hrst
koření Tandoori masala2 lžičky
rajčatová passata100 ml
kuřecí vývar / vodacca 50 ml
mátové lístky nasekané najemno1 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
Bramboráky:
větší brambory nastrouhané nahrubo5 ks
vejce2 ks
hladká moukacca 5 větších lžic
česnek3 větší stroužk
sušená majoránka1 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Křupavá placka, šťavnaté maso, osvěžující máta - kombinace, která nezevšední. 

Včera večer se konečně maličko ochladilo a tak jsem se po dlouhé době postavila k plotně. Přemýšlela jsem, co jsem už dlouho nevařila, co bych si dala já a jak to skloubit dohromady s chuťovými preferencemi všech členů naší velké rodiny. Přeci jen ten chtěl hranolky, ta řízek, ten pro jistotu nic a vystačí si se vzduchem a já chtěla, po chvíli debatování o naší večeři, hlavně svatý klid. 
 
Nakonec to dopadlo jako vždy, vyprdla jsem se na všechny připomínky a vařila stylem "budetejístcovámdámabasta". Nedopadlo to vůbec špatně. Bramboráky s lehce kořeněnou masovou směsí ovoněnou mátou byla ta správná volba. 

Nejprve si připravte směs na bramboráky. Ve velké míse posolte nastrouhané brambory, promíchejte a nechte chvíli odstát. Po chvilce slijte vodu, kterou brambory pustí a přidejte ostatní suroviny. Posolte, opepřete a dobře promíchejte. Hotovou směs nechte odpočívat.

Ve velké hluboké pánvi rozpalte lžíci rostlinného oleje. Přidejte cibuli a restujte ji, dokud nezačne zlátnout. V tu chvíli přidejte nakrájená kuřecí prsa, krátce orestujte, okořeňte je směsí Tandoori masala, osolte a opepřete. Promíchejte a opékejte asi dvě minuty. Přidejte papriku i rajčata, maličko stáhněte plamen a nechte rajčátka pustit šťávu. Zalijte passatou a vývarem (pokud nemáte k ruce vývar, použijte maličko vody) a nechte dusit bez pokličky, tak dlouho, aby směs začala houstnout.
Dosolte, dopepřete pokud bude potřeba a nechte na nejmenší výkon jen prohřívat.

Na nepřilnavé pánvi opékejte bramborové placky na rostlinném oleji dozlatova z každé strany. Hotové placky uchovávejte v teplé troubě, aby nevychladly. Jakmile budete mít všechny bramboráky opečené, zamíchejte do masové směsi mátu

Podávejte společně ozdobené mátovými lístky.

Dobrou chuť! 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno