Ingredience: | |
tilapie | dle počtu strávníků |
bramborová kaše (o malinko hustší než klasika) | dle potřeby |
čerstvý listový špenát nebo mražený listový | dle potřeby |
česnek | dle chuti |
cibule | 1 ks |
máslo | kousek |
olej | trochu |
citron | 1 ks |
smetana | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
rozmarýn | snítka |
tymián | snítka |
kmín | špetka |
Tilápie a špenát? Rozhodně dobrá kombinace!
Na pánvi na másle si orestujeme nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme nakrájený česnek na plátky a restujeme do barvičky. Přidáme špenát a zarestujeme. Přidáme trošičku smetany, osolíme, opepříme a prohřejeme. Tilápii pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, rozmarýnem a kmínem. Necháme nějakou dobu odležet. Rybu poté opečeme na trošce másla. Hnízdečka z bramborové kaše si můžeme posypat např. strouhaným zauzeným ovčím sýrem.
Podrobné info: