Pažitka
Název:

Bramborová polévka s jarní cibulkou


Bramborová polévka s jarní cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
mrkev3 ks
petržel1 ks
řapíkatý celer40 g
jarní cibulka1 ks
majoránka dle chuti
sůl dle chuti
menší brambory2 ks
voda1,5 l
Postup přípravy:

Většinou připravuji bramboračku s česnekem a kmínem, dnes jsem měla chuť na změnu a použila jen majoránku a jarní cibulku a musím říct, že byla výborná. Bramboračka je naše nejoblíbenější polévka, a jestli je polévka, kterou náš strávníček nikdy neodmítne, je to právě tato polévka.

Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, mrkev, petržel, řapíkatý celer, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku. Přibližně po 10 minutách vaření přidáme pokrájené brambory, vaříme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a krátce prohřejeme. Je už na každém, jestli si ji rozmixuje do hladka nebo vychutná s kousky zeleniny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno