Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
mrkev | 3 ks |
petržel | 1 ks |
řapíkatý celer | 40 g |
jarní cibulka | 1 ks |
majoránka | dle chuti |
sůl | dle chuti |
menší brambory | 2 ks |
voda | 1,5 l |
Většinou připravuji bramboračku s česnekem a kmínem, dnes jsem měla chuť na změnu a použila jen majoránku a jarní cibulku a musím říct, že byla výborná. Bramboračka je naše nejoblíbenější polévka, a jestli je polévka, kterou náš strávníček nikdy neodmítne, je to právě tato polévka.
Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, mrkev, petržel, řapíkatý celer, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku. Přibližně po 10 minutách vaření přidáme pokrájené brambory, vaříme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a krátce prohřejeme. Je už na každém, jestli si ji rozmixuje do hladka nebo vychutná s kousky zeleniny.
Podrobné info: