Pažitka
Název:

Bramborová polévka s mletým masem


Bramborová polévka s mletým masem


Ingredience:
Ingredience:
cibule2 ks
mrkev300 g
brambory1 kg
mleté hovězí maso500 g
červené fazole (400 g)1 plechovka
vývar1 l
rajčatový protlak4 lžíce
olej1 lžíce
worcesterská omáčka1 lžíce
hladkolistá petržel1 hrst
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Potřebujete připravit rychlé a teplé jídlo? Pak je řešením bramborová polévka, který tyto požadavky hravě splní. Jednoduché základní suroviny, kdy se dají zpracovat i přebytky z ledničky.

POSTUP:
Cibuli nakrájíme na hrubo, necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a zprudka opečeme (vařečkou mícháme tak, aby nevznikly velké kusy). Jakmile je maso orestované, přidáme kolečka očištěné mrkve a kousky oloupaných brambor, protlak a zalijeme vývarem. Ztlumíme oheň a přiklopené vaříme 25-30min, dokud zelenina nezměkne. Pak přidáme scezené fazole a worcester. Prohřejeme, osolíme, opepříme a posypané petrželkou podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Michala Lentesová

    zavřít okno