Ingredience: | |
cibule | 2 ks |
mrkev | 300 g |
brambory | 1 kg |
mleté hovězí maso | 500 g |
červené fazole (400 g) | 1 plechovka |
vývar | 1 l |
rajčatový protlak | 4 lžíce |
olej | 1 lžíce |
worcesterská omáčka | 1 lžíce |
hladkolistá petržel | 1 hrst |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Potřebujete připravit rychlé a teplé jídlo? Pak je řešením bramborová polévka, který tyto požadavky hravě splní. Jednoduché základní suroviny, kdy se dají zpracovat i přebytky z ledničky.
POSTUP:
Cibuli nakrájíme na hrubo, necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a zprudka opečeme (vařečkou mícháme tak, aby nevznikly velké kusy). Jakmile je maso orestované, přidáme kolečka očištěné mrkve a kousky oloupaných brambor, protlak a zalijeme vývarem. Ztlumíme oheň a přiklopené vaříme 25-30min, dokud zelenina nezměkne. Pak přidáme scezené fazole a worcester. Prohřejeme, osolíme, opepříme a posypané petrželkou podáváme.