Ingredience: | |
brambory | 1 miska |
vejce | 2-3 ks |
hladká mouka | 1 mistička |
strouhanka | 1 mistička |
sůl | 1 špetka |
olej na smažení | 1 láhev |
dip, majonéza, tatarka |
Tento recept je jednoduchý, ale s dipem ze zakysané smetany a čerstvými bylinkami, mňamózní. Přidejte česnek, vychlazené pivko a jsme úplně na jiném levelu!
Nevím, jestli mám takhle jednoduchou věc vůbec nazvat postupem. Ale prostě rozepíši alespoň pro začátečníky.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky cca 0,5cm, které na chvíli vložíme do studené vody.
Pak je vyndáme a osušíme.
Plátky osolíme a obalíme v klasickém trojobalu.
Do mouky můžeme přidat i nějaké bylinkové koření, čerstvé bylinky nebo sušený česnek.
Smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě oleje, aby se brambory propekly a změkly.
Podáváme se studenými dipy.