Pažitka
Název:

Bramborové řízky

vegetariánský recept


Bramborové řízky


Ingredience:
Ingredience:
brambory1 miska
vejce2-3 ks
hladká mouka1 mistička
strouhanka1 mistička
sůl1 špetka
olej na smažení1 láhev
dip, majonéza, tatarka
Postup přípravy:

Tento recept je jednoduchý, ale s dipem ze zakysané smetany a čerstvými bylinkami, mňamózní. Přidejte česnek, vychlazené pivko a jsme úplně na jiném levelu!

Nevím, jestli mám takhle jednoduchou věc vůbec nazvat postupem. Ale prostě rozepíši alespoň pro začátečníky.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky cca 0,5cm, které na chvíli vložíme do studené vody.
Pak je vyndáme a osušíme.
Plátky osolíme a obalíme v klasickém trojobalu.
Do mouky můžeme přidat i nějaké bylinkové koření, čerstvé bylinky nebo sušený česnek.
Smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě oleje, aby se brambory propekly a změkly.

Podáváme se studenými dipy.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno