Pažitka
Název:

Bramborové válečky se švestkovým rozvarem sypané skořicovým cukrem a mandlemi


Bramborové válečky se švestkovým rozvarem sypané skořicovým cukrem a mandlemi


Ingredience:
Ingredience:
brambory500 g
hrubá mouka + podsypání150 g
vejce1 ks
sůl dle chut
strouhanka dle potřeby
máslo dle potřeby
Rozvar:
pokrájené švestky4 hrsti
cukr3 lžíce
rum2 lžíce
skořice1/2 lžičky
Dále budete potřebovat:
mandle dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem konečně zpracovala lodnu švestek, uff. Dělala jsem bezpracná povidla, ale ještě mi pár švestek zůstalo, tak jsem narychlo vymyslela oběd. Musím říci, že to bylo moc dobré, takže mohu doporučit a přidávám receptík na Bramborové válečky se švestkovým rozvarem. Pokud se ptáte, proč to nejsou šišky, tak jen proto, že jsem lenoch a „nešišatím“ je.

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a vysypeme doprostřed válu, uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, vyválíme dlouhý váleček, který nařežeme a rozřežeme na stejnoměrné válečky. Připravené válečky vaříme ve vroucí vodě. Po vyjmutí válečky vložíme do mísy a přelijeme máslem, nebo rozpuštěným sádlem a můžeme servírovat – s mákem, upraženou strouhankou, nebo s ovocným rozvarem sypané skořicovým cukrem a mandlemi.

Rozvar
Švestky vypeckujeme, pokrájíme a dáme do hrnce rozvařit. Potom přidáme skořici, cukr a rum, necháme krátce probublat a je hotovo.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno