Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
brambory | 460 g |
kysané zelí | 140 g |
sůl | dle chuti |
česnek | 4 - 5 stroužků |
majoránka | dle chuti |
tapioka škrob (místo vajíčka) | 3 lžíce |
rýžová mouka polohrubá | 4 - 5 lžic |
Už strašně dlouho na zelné placky myslím a pořád jsem se k nim nějak nemohla dopracovat, ale jelikož zelí je dostatek od babičky a dědy, tak se tomu nedalo dál odolat. Úžasné, chutné, křupavé pro velké i malé mlsné jazýčky. U nás placky nevydržely téměř ani vychladnout a i náš malý dvou a půlletý mlsounek si na nich moc pochutnal.
Brambory nastrouháme najemno, přidáme pokrájené zelí, ostatní suroviny - prolisovaný česnek, koření, sůl, tapioka škrob, zahustíme moukou, množství mouky a tapioka škrobu je závislé na moučnatosti brambor, vše společně zamícháme, upečeme na Ghí.
Pokud nejsme omezeni lepkem, můžeme zahustit špaldovou či klasickou moukou. Pokud patříte mezi milovníky Šmakouna a nejste omezení bezvaječnou dietou, určitě si jej do připravovaného těsta najemno nastrouhejte, postačí 100g přírodního Šmakouna.
Přeji příjemné křupání.
Podrobné info: