Pažitka
Název:

Bramborovo-hrášková polévka s uzeným masem


Bramborovo-hrášková polévka s uzeným masem


Ingredience:
Ingredience:
bramborycca 400 g
velká cibule1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
vývar1 l
smetana1 kelímek
máslo kousek
olej dle potřeby
čerstvá petrželka dle chuti
česnek dle chuti
mražený hrášekcca 300 g
opečené uzené maso dle potřeby
Postup přípravy:

U nás doma máme všichni rádi krémové polévky, tahle je jedna z našich oblíbených.

Na oleji a másle opečeme cibuli s bramborami, pak zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, česnek a nasekanou petrželku. Chvíli povaříme a přidáme hrášek a ještě cca 5 minut necháme provařit. Poté polévku rozmixujeme a přidáme smetanu. Nakonec ještě přidáme opečené na kostičky nakrájené uzené maso.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno