Pažitka
Název:

Bramborovo-makrelové karbanátky


Bramborovo-makrelové karbanátky


Ingredience:
Ingredience:
uzená makrela - obrané maso1 ks
nakrájené a uvařené brambory6 ks
vejce1 ks
hladká mouka dle potřeby
Křeník nebo 1 nastrouhaný křen2 lžíce
nasekaná jarní cibulka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Na obalení:
hladká mouka dle potřeby
vejce dle potřeby
strouhanka dle potřeby
Postup přípravy:

Jezte ryby alespoň dvakrát týdně! Jenže co z nich má člověk stále vymýšlet, aby zejména děti nereptaly? Schovat rybí maso do placičky je šikovná finta, protože, jak se něco může držet v ručičce, hned to chutná líp. A dospělák bude spokojený jisto jistě.

Brambory rozšťoucháme a smícháme s ostatními surovinami. Pokud je hmota moc řídká, přidáme mouku nebo strouhanku. Rukama vytvoříme placičky, které obalíme v trojobalu a smažíme dozlatova. Pokud chceme variantu pro malé děti, dáme placičky (bez trojobalu) na plech nebo do formiček a upečeme.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno