Pažitka
Název:

Bramborovo ricottové noky s rajčaty a tymiánem

vegetariánský recept


Bramborovo ricottové noky s rajčaty a tymiánem


Ingredience:
Ingredience:
střední brambory4 ks
hrubá mouka130 g
polenta (lze nahradit stejným množstvím hrubé mouky)50 g
vejce1 ks
muškátový oříšek1/4 lžičky
rictta110 g
hrubozrnná sůl dle chuti
česnek1 - 2 stroužky
másla30 g
velká rajčata4 - 5 ks
tymián3 snítky
sušený tymián2 lžičky
Postup přípravy:

Léto je obdobím, kdy člověk upřednostní lehčí jídla nejen, pokud jde o chuť ale také o přípravu. Proto jsem se rozhodla udělat noky s rajčaty, a aby to nebyly jen tak obyčejné noky, přidala jsem do nich ricottu. Určitě stojí za vyzkoušení a ve spojení s rajčaty a tymiánem představují tyto noky skvělou volbu.

Noky si připravíme tak, že uvaříme brambory ve slupce do měkka. Necháme vychladnout, oloupeme. Nastrouháme nebo protlačíme přes cedník. Přidáme ostatní suroviny (vejce, hrubou mouku, polentu, ricottu, sůl, muškátový ořech) a vytvoříme těsto, že kterého si vyválíme středně tenký váleček a nožem ukrajujeme noky. Noky vaříme v osolené, vroucí vodě než noky vyplavou, poté vyndáme.

Na pánvi si rozpustíme máslo a chvíli ho pražíme dohněda. Přidáme česnek nasekaný na plátky a poté snítky tymiánu a necháme chvíli opéci. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme k česneku a tymiánu. Uvařené noky přidáme k rajčatové směsi, přidáme sušený tymián, promícháme a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno