Ingredience: | |
brambory | 600 g |
mražený listový špenát | 450 g |
smetana | 250 ml |
40% sýr | 150 g |
vejce | 2 ks |
jarní cibulka | 3 ks |
sůl | dle chuti |
česnek | 1 stroužek |
olej | 1 lžíce |
Tento recept je inspirací z časopisu F.o.o.d ,jen z původních surovin zůstal snad jen špenát a brambory.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
Na oleji orestujeme nasekanou cibulku, přidáme špenát a asi 5 minut podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí a necháme zchladnout.
Mezitím si oloupeme a na silnější plátky nakrájíme brambory.
Dortovou formu vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme do ní brambory.
Do zchladlého špenátu vmícháme smetanu, vejce a najemno nastrouhaný sýr. Směs navrstvíme na brambory a pečeme při 180 stupních asi 45 minut.