Pažitka
Název:

Bramborovo-špenátový koláč

vegetariánský recept


Bramborovo-špenátový koláč


Ingredience:
Ingredience:
brambory600 g
mražený listový špenát450 g
smetana250 ml
40% sýr150 g
vejce2 ks
jarní cibulka3 ks
sůl dle chuti
česnek1 stroužek
olej1 lžíce
Postup přípravy:

Tento recept je inspirací z časopisu F.o.o.d ,jen z původních surovin zůstal snad jen špenát a brambory.

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
Na oleji orestujeme nasekanou cibulku, přidáme špenát a asi 5 minut podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí a necháme zchladnout.
Mezitím si oloupeme a na silnější plátky nakrájíme brambory.
Dortovou formu vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme do ní brambory.
Do zchladlého špenátu vmícháme smetanu, vejce a najemno nastrouhaný sýr. Směs navrstvíme na brambory a pečeme při 180 stupních asi 45 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno