Ingredience: | |
střední brambory | 5 ks |
tuňák | 1 konzerva |
vejce | 2 ks |
petrželka | hrst |
pažitka | hrst |
drcené lněné semínko | 2 lžíce |
uzený sýr | 40 g |
krupice | 4 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dnes jsem od rána spřádala představu na nějaký lehčí letní obídek, u kterého nebudu muset dlouho stát. Žádné maso v dohledu nebylo, až na konzervu tuňáka, tak jsem to zkusila. No, skoro na mě nezbylo (smích).
Brambory ve slupce si předvaříme asi 10 minut. Pokud chceme ušetřit čas, můžeme si je předvařit už den dopředu. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přidáme dvě vejce, konzervu tuňáka, bylinky, semínka a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a zahustíme krupičkou. Směs dobře propracujeme rukama, aby se chutě hezky propojily. Troubu předehřejeme na 190 stupňů a na plech s pečícím papírem tvoříme jednotlivé karbanátky. Pečeme asi 25-30 minut a v polovině času obrátíme. Pro dospěláky jsem přidala řádně česnekové tzatziky. Ať vám chutná!
Podrobné info: