Pažitka
Název:

Bramborovo-tuňákové karbanátky


Bramborovo-tuňákové karbanátky


Ingredience:
Ingredience:
střední brambory5 ks
tuňák1 konzerva
vejce2 ks
petrželka hrst
pažitka hrst
drcené lněné semínko2 lžíce
uzený sýr40 g
krupice4 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem od rána spřádala představu na nějaký lehčí letní obídek, u kterého nebudu muset dlouho stát. Žádné maso v dohledu nebylo, až na konzervu tuňáka, tak jsem to zkusila. No, skoro na mě nezbylo (smích).

Brambory ve slupce si předvaříme asi 10 minut. Pokud chceme ušetřit čas, můžeme si je předvařit už den dopředu. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přidáme dvě vejce, konzervu tuňáka, bylinky, semínka a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a zahustíme krupičkou. Směs dobře propracujeme rukama, aby se chutě hezky propojily. Troubu předehřejeme na 190 stupňů a na plech s pečícím papírem tvoříme jednotlivé karbanátky. Pečeme asi 25-30 minut a v polovině času obrátíme. Pro dospěláky jsem přidala řádně česnekové tzatziky. Ať vám chutná!

Podrobné info:
Počet porcí14 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno