Pažitka
Název:

Bramborový krém se slaninou a čedarem


Bramborový krém se slaninou a čedarem


Ingredience:
Ingredience:
brambory8 ks
smetana na vaření125 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
kmín špetka
slanina60 g
čedar2 plátky
pažitka na ozdobení
Postup přípravy:

Už jsem tu jednou psala jak jsem závislá na mladých kuchařích z americké reality show o vaření Masterchef junior. A právě v jednom z dílů jsem načerpala inspiraci na tento recept, který jsem si ale mírně upravila podle svého.
Většinou se bramborovým krémům vyhýbám protože mi chuťově připomínají bramborovou kaši i když konzistence je trochu jiná. U této polévky to ze začátku bylo stejné, ale po třetí, čtvrté lžičce jsem se do ní úplně zamilovala.

Brambory oškrábeme a povaříme do měkka v osolené vodě. 
Po uvaření brambor slijeme většinu vody a ručním mixérem brambory rozmixujeme dohladka. Přidáme sůl, pepř a kmín.
Postupně přilíváme smetanu podle chuti a potřeby. Pokud budeme chtít krém hustší přidáme méně smetany a kdo má rád řidší polévky může si přidat i víc než 125 ml. 
Slaninu opečeme na pánvi a čedar nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky. Slaninu, čedar a pažitku používáme až při závěrečném zdobení na talíři.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zenab Condéová

    zavřít okno