Pažitka
Název:

Bramborový nákyp se schwarzwaldskou šunkou, zapečený s camembertem


Bramborový nákyp se schwarzwaldskou šunkou, zapečený s camembertem


Ingredience:
Ingredience:
vařené brambory500 g
plátky schwarzwaldská šunka160 g
zakysaná smetana200 g
sůl dle chuti
strouhaný muškátový oříšek dle chuti
jarní cibulka1 ks
mletý černý pepř dle chuti
nasekaná petrželka a pažitka dle chuti
vejce3 ks
strouhaný čedar150 g
máslo na vymazání formy
sýr Camembert1 ks
Postup přípravy:

Zapečené brambory jsou rychlé a moc dobré jídlo. Dnes je zkusila připravit jinak než obvykle. Přidala jsem k nim zapéct camembert, který po zapečení do brambor pronikne a je to chuťově opravdu výborné.

Uvařené brambory pokrájíme na malé kousky nebo nahrubo nastrouháme, přidáme pokrájenou šunku (jeden plátek si dáme stranou) a jarní cibulku. Vejce smícháme se zakysanou smetanou, solí, pepřem, muškátovým oříškem, petrželkou, pažitkou a polovinou strouhaného sýra. Bramborovou směs přendáme do máslem vymazané formy. Do středu bramborové směsi ve formě vložíme sýr camembert, který ovineme plátkem schwarzwaldské šunky. Posypeme zbytkem strouhaného čedaru. V troubě zapékáme cca 15 - 20 minut na 180 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno