Pažitka
Název:

Bramborový salát s červenou řepou, jablky a kysanou smetanou


Bramborový salát s červenou řepou, jablky a kysanou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
brambory uvařené na loupačku6 ks
červená řepa (asi 300 g)2 kousky
střední mrkev uvařená v osolené vodě do měkka2 ks
cibule nasekaná na malé kostičky1 ks
středně velká kyselejší jablka3 ks
kysaná smetana300 ml
olej4 lžíce
obyčejná hořčice2 lžičky
petrželová nať3 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Umíte si představit Vánoce bez bramborového salátu? Zde je tip na jinou variaci na bramborový salát, tentokrát s červenou řepou, jablky a kysanou smetanou. 

Řepu vaříme asi hodinu v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory pokrájíme na stejně velké kousky. Oloupeme jablka a rovněž nakrájíme.

Smetanu smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou, olejem a hořčicí, přidáme petržel, cibuli, mrkev, jablka a promícháme. Podle potřeby dochutíme. Pak do směsi přidáme brambory a řepu a ještě jednou zlehka zamícháme.

Necháme uležet v lednici alespoň pět hodin, nejlépe do druhého dne.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno