Ingredience: | |
brambory uvařené na loupačku | 6 ks |
červená řepa (asi 300 g) | 2 kousky |
střední mrkev uvařená v osolené vodě do měkka | 2 ks |
cibule nasekaná na malé kostičky | 1 ks |
středně velká kyselejší jablka | 3 ks |
kysaná smetana | 300 ml |
olej | 4 lžíce |
obyčejná hořčice | 2 lžičky |
petrželová nať | 3 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
citronová šťáva | dle chuti |
Umíte si představit Vánoce bez bramborového salátu? Zde je tip na jinou variaci na bramborový salát, tentokrát s červenou řepou, jablky a kysanou smetanou.
Řepu vaříme asi hodinu v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory pokrájíme na stejně velké kousky. Oloupeme jablka a rovněž nakrájíme.
Smetanu smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou, olejem a hořčicí, přidáme petržel, cibuli, mrkev, jablka a promícháme. Podle potřeby dochutíme. Pak do směsi přidáme brambory a řepu a ještě jednou zlehka zamícháme.
Necháme uležet v lednici alespoň pět hodin, nejlépe do druhého dne.
Podrobné info: