Pažitka
Název:

Bramborový salát s červenou řepou s mini řízečky v jogurtové marinádě


Bramborový salát s červenou řepou s mini řízečky v jogurtové marinádě


Ingredience:
Salát:
vařená červená řepa200 g
vařené brambory200 g
majonéza nebo jogurt120 g
sůl špetka
pepř špetka
citronová šťáva nebo lák z okurek dle chuti
cibule nebo kus pórku1 ks
křen (nebo krenex) trošku
Řízečky:
vepřová kýta nebo vepřová panenka6 plátků
hustý bílý jogurt1 velký kelímek
mletý barevný pepř1 lžíce
drcený česnek1 lžíce
koření Adamova žebra2 lžíce
sůl dle potřeby
vejce2 ks
Postup přípravy:

Čím je salát uleželejší, tím je lepší....

Všude okolo mě to hemžilo recepty z červené řepy. A já ji mám od mala moc ráda, bohužel jsme ji doma neměly jinak, než jako zavařenou nebo v polévce, a tak jsem se rozhodla. Nakoupila a nastalo dilema co s ní. Začala jsem prozkoumávat recepty kolem a zkoušet různé pokrmy. Nejvíce se mi osvědčily saláty, jsou svěží a velice dobré. Narazila jsme i na tento bramborový salát s řepou. Upravila jsme si ho k obrazu svému a můžu jen doporučit. Každopádně doporučuji udělat minimálně den dopředu. Čím je starší tím je lepší.

Bramborový salát s červenou řepou:

Řepu a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky nebo nudličky, jak kdo rád.

Přidáme jogurt nebo majonézu, okyselíme, osolíme, opepříme. Přidáme nakrájený pórek a křen. Opatrně promícháme, popřípadě dochutíme. Dáme do lednice, nejlépe přes noc, aby se pořádně proležel.

Řízečky:

Ze všech surovin si uděláme marinádu a do ní naložíme nejlépe přes noc naklepané plátky masa.

Druhý den maso vyjmeme a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi nebo pečeme na pečícím papíře v troubě.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno