Salát: | |
vařená červená řepa | 200 g |
vařené brambory | 200 g |
majonéza nebo jogurt | 120 g |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
citronová šťáva nebo lák z okurek | dle chuti |
cibule nebo kus pórku | 1 ks |
křen (nebo krenex) | trošku |
Řízečky: | |
vepřová kýta nebo vepřová panenka | 6 plátků |
hustý bílý jogurt | 1 velký kelímek |
mletý barevný pepř | 1 lžíce |
drcený česnek | 1 lžíce |
koření Adamova žebra | 2 lžíce |
sůl | dle potřeby |
vejce | 2 ks |
Čím je salát uleželejší, tím je lepší....
Všude okolo mě to hemžilo recepty z červené řepy. A já ji mám od mala moc ráda, bohužel jsme ji doma neměly jinak, než jako zavařenou nebo v polévce, a tak jsem se rozhodla. Nakoupila a nastalo dilema co s ní. Začala jsem prozkoumávat recepty kolem a zkoušet různé pokrmy. Nejvíce se mi osvědčily saláty, jsou svěží a velice dobré. Narazila jsme i na tento bramborový salát s řepou. Upravila jsme si ho k obrazu svému a můžu jen doporučit. Každopádně doporučuji udělat minimálně den dopředu. Čím je starší tím je lepší.
Bramborový salát s červenou řepou:
Řepu a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky nebo nudličky, jak kdo rád.
Přidáme jogurt nebo majonézu, okyselíme, osolíme, opepříme. Přidáme nakrájený pórek a křen. Opatrně promícháme, popřípadě dochutíme. Dáme do lednice, nejlépe přes noc, aby se pořádně proležel.
Řízečky:
Ze všech surovin si uděláme marinádu a do ní naložíme nejlépe přes noc naklepané plátky masa.
Druhý den maso vyjmeme a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi nebo pečeme na pečícím papíře v troubě.
Podrobné info: