Pažitka
Název:

Bramborový salát s fazolemi adzuki a uzeným tofu


Bramborový salát s fazolemi adzuki a uzeným tofu


Ingredience:
Ingredience:
velké brambory4 ks
fazole adzuki200 g
uzené tofu2 balení
jarní cibulka3 ks
mrkev2 ks
česnek2 stroužky
dijonská hořčice1 lžíce
bílý vinný ocet2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle chuti
Postup přípravy:

V práci jsme trochu improvizovali a v rámci kurzu vaření, s klienty poskládali tento vydatný a zároveň zdravý a chutný salát. Hodí se třeba jako letní večeře, tak ho zkuste.

Fazole v suchém stavu namočíme přes noc a rovněž si den dopředu můžeme uvařit i brambory. Odmočené fazole slijeme a v nové vodě uvaříme doměkka (cca 30 minut). Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Stejně tak uzené tofu. Mrkev nastrouháme na hrubo, česnek prolisujeme a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Přidáme dijonskou hořčici, vinný ocet, sůl a pepř. Nakonec vmícháme zchladlé a propláchnuté fazole. Salát můžeme podávat jen takto nebo ještě zjemnit přidáním pár lžic bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Tak ať vám chutná!

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno