Pažitka
Název:

Brambory na loupačku s tvarohovým dipem


Brambory na loupačku s tvarohovým dipem


Ingredience:
Ingredience:
brambory1 kg
tvaroh500 g
máslo dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
pažitka dle chuti
mléko dle chuti
Postup přípravy:

Při pátku jsem dostala chuť na něco klasického, hodně hodně známého na Ladových obrazech vyobrazeného. A taky že je udělám rovnou dnes a k večeři! To bude muž koukat, až přijde z práce. Přeji vám krásný víkend a třeba vás budu touto klasikou inspirovat na některou z večeří.

Nejprve si dáme uvařit brambory ve slupce. Zatím, co se brambory vaří, tak si připravíme tvaroh, který utřeme s trochou mléka, solí, špetkou pepře a nakonec ručně vmícháme pokrájenou pažitku. Vařené brambory ve slupce slijeme a vysypeme na mísu. Na stůl si připravíme máslo, tvaroh, pažitku, sůl, máslo, vychlazené mléko a můžeme začít hodovat!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno