Pažitka
Název:

Brambory s tuňákem a jogurtovým dipem


Brambory s tuňákem a jogurtovým dipem


Ingredience:
Ingredience:
bramborycca 150 g
filé z tuňáka v olivovém oleji200 g
řecký jogurt140 g
citronová šťáva dle chuti
černé olivy dle chuti
červený vinný ocet1 lžíce
hruozrnná mořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

S tuňákem se dá vykouzlit spousta úžasných a rychlých jídel. Mezi takové patří i můj recept na brambory s tuňákem a jogurtovým dipem. Miluji lehká a jednoduchá jídla, jejichž příprava nezabere spoustu času. Jediná věc, kterou musíte udělat, je uvařit a oloupat brambory. Zbytek už je hračka.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a poté je oloupeme. V misce smícháme řecký jogurt s citronovou šťávou a vinným octem. Brambory naservírujeme na talíř, poklademe tuňákem a ozdobíme jogurtovým dipem. Nakonec vše posypeme nasekanými černými olivami, ochutíme solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem. Podáváme se zeleninovým salátkem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno