Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
malá brokolice | 1 ks |
bílá cibule | 1 ks |
brambory | dle potřeby |
malá bílá ředkev | 2 ks |
polníček | 2 hrti |
mandlové mléko Provamel | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
česnek | dle chuti |
bazalka | dle chuti |
Někdy přijdou dny, kdy se sama sebe ptám: "co já dnes budu vařit"? Většinou to dopadne tak, že vyrazím do zásob, které posbírám, dám na stůl a z nich něco vytvořím. A dnes tomu bylo zrovna tak. Přebytky brokolice a polníčku bylo zapotřebí zredukovat, a tak vznikla opět naše oblíbená zapečená směs.
Brokolici uvaříme v páře, mezitím si na Českém Ghíčku orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, přilijeme mandlové mléko a vaříme do změknutí ředkve. Když je ředkev měkká, přidáme prolisovaný stroužek česneku, bazalku, prohřejeme, přidáme 2 hrsti polníčku, který jsem již nevařila, přidáme vařenou brokolici a rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou a vše spojíme. V případě potřeby naředíme mandlovým mlékem do požadované konzistence. Dno zapékací mísy potřeme Ghíčkem, vyplníme plátky brambor, vrstvu brambor osolíme a přidáme zeleninovou náplň, kterou opět pokryjeme plátky brambor, osolíme, přidáme opět vrstvu brokolicové směsi a zakončíme plátky brambor, které osolíme a potřeme Ghíčkem, přiklopíme a pečeme v troubě na 200°C přibližně 20 minut, dozlatova.
Podrobné info: