Pažitka
Název:

Brambory zapečené s brokolicovo-zeleninovou náplní, česnekem a bazalkou

vegetariánský recept


Brambory zapečené s brokolicovo-zeleninovou náplní, česnekem a bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
malá brokolice1 ks
bílá cibule1 ks
brambory dle potřeby
malá bílá ředkev2 ks
polníček2 hrti
mandlové mléko Provamel dle potřeby
sůl dle chuti
česnek dle chuti
bazalka dle chuti
Postup přípravy:

Někdy přijdou dny, kdy se sama sebe ptám: "co já dnes budu vařit"? Většinou to dopadne tak, že vyrazím do zásob, které posbírám, dám na stůl a z nich něco vytvořím. A dnes tomu bylo zrovna tak. Přebytky brokolice a polníčku bylo zapotřebí zredukovat, a tak vznikla opět naše oblíbená zapečená směs.

Brokolici uvaříme v páře, mezitím si na Českém Ghíčku orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, přilijeme mandlové mléko a vaříme do změknutí ředkve. Když je ředkev měkká, přidáme prolisovaný stroužek česneku, bazalku, prohřejeme, přidáme 2 hrsti polníčku, který jsem již nevařila, přidáme vařenou brokolici a rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou a vše spojíme. V případě potřeby naředíme mandlovým mlékem do požadované konzistence. Dno zapékací mísy potřeme Ghíčkem, vyplníme plátky brambor, vrstvu brambor osolíme a přidáme zeleninovou náplň, kterou opět pokryjeme plátky brambor, osolíme, přidáme opět vrstvu brokolicové směsi a zakončíme plátky brambor, které osolíme a potřeme Ghíčkem, přiklopíme a pečeme v troubě na 200°C přibližně 20 minut, dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno