Ingredience: | |
velké brambory | 4 ks |
šunkový nářez | 4 plátky |
hlíva ústřičná | 180 g |
vejce | 2 ks |
strouhaný čedar | 1,5 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
uzená paprika | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
petrželka | dle chuti |
libeček | dle chuti |
jarní cibulka | 1 ks |
Hlíva má u nás v kuchyni vždy první místo, je zdravá a moc chutná, proto ji ráda přidávám do různých receptů.
Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem, nakrájíme na kolečka a osušíme. Na dno pekáčku kápneme olej, zasypeme pokrájenou jarní cibulkou, poklademe střídavě brambory, šunkovým nářezem, nasypanými bylinkami a pokrájenou hlívou. Zalijeme vejci se strouhaným čedarem a necháme zapéci v rozehřáté troubě dokřupava. Podáváme s rajčaty nebo se salátem.
Podrobné info: