Pažitka
Název:

Brokolice s cuketou, špenátem na česneku s amarantem a Ghíčku

vegetariánský recept


Brokolice s cuketou, špenátem na česneku s amarantem a Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 ks
česnek2 stroužky
kardamon na špičku nože
malá cuketa1/2 ks
listový špenát5 kuliček
amarant60 g
Postup přípravy:

Brokolice nám na talíři nesmí chybět a náš malý strávníček jí zbožňuje, obzvlášť v kombinaci se špenátem, cibulkou a česnekem. Čerstvý závoz zeleniny se musel využít takže brokolicujeme s Českým Ghíčkem.

Na Českém Ghíčku si orestujeme cibulku, přidáme povolený špenát, přidáme 1 stroužek česneku a krátce prohřejeme, rozmixujeme. 
V páře si uvaříme brokolici bez košťálu a cuketu. 
Propláchneme si na jemném sítku amarant, přidáme vodu, na špičku nože mletého kardamonu a druhý česnek, který jsem jen rozpůlila a nechala společně s amarantem povařit. Po uvaření jsem jej vyndala. Pokud nechceme mít amarant příliš řídký tak musíme hodně míchat, aby nezůstalo příliš vody, vaří se přibližně 20 minut. Podáváme společně s uvařenou zeleninou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno