Ingredience: | |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
kardamon | na špičku nože |
malá cuketa | 1/2 ks |
listový špenát | 5 kuliček |
amarant | 60 g |
Brokolice nám na talíři nesmí chybět a náš malý strávníček jí zbožňuje, obzvlášť v kombinaci se špenátem, cibulkou a česnekem. Čerstvý závoz zeleniny se musel využít takže brokolicujeme s Českým Ghíčkem.
Na Českém Ghíčku si orestujeme cibulku, přidáme povolený špenát, přidáme 1 stroužek česneku a krátce prohřejeme, rozmixujeme.
V páře si uvaříme brokolici bez košťálu a cuketu.
Propláchneme si na jemném sítku amarant, přidáme vodu, na špičku nože mletého kardamonu a druhý česnek, který jsem jen rozpůlila a nechala společně s amarantem povařit. Po uvaření jsem jej vyndala. Pokud nechceme mít amarant příliš řídký tak musíme hodně míchat, aby nezůstalo příliš vody, vaří se přibližně 20 minut. Podáváme společně s uvařenou zeleninou.