Pažitka
Název:

Brokolice v křupavé kukuřičné strouhance

vegetariánský recept


Brokolice v křupavé kukuřičné strouhance


Ingredience:
Ingredience:
velká brokolice1 ks
sůl dle chuti
kukuřičná moukacca 7 lžic
vejce3 - 4 ks
voda4 - 5 lžic
křupavá kukuřičná strouhanka dle potřeby
směs salátů dle potřeby
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Brokolice u nás není nikterak oblíbená zelenina, ale funguje, pokud ji tak zvaně zamaskuji. Dnes jsem zvolila její obalovanou podobu. Nedávno jsem koupila křupavou kukuřičnou strouhanku a ta se mi pro tento účel hodila nejvíce. Byla to velmi dobrá volba, protože výsledek byl opravdu křupavý. Brokolici jsem pekla v troubě, takže odpadlo i mnou neoblíbené smažení. Tato varianta je také díky kukuřičné mouce a strouhance bezlepková.

Nejprve si omyjeme brokolici, necháme okapat a vysušíme. Rozebereme ji na růžičky a tyto (syrové) osolíme. V míse si rozmícháme kukuřičnou mouku, vejce, sůl a vodu a vytvoříme těstíčko (polotekuté konzistence). Do pevného, uzavíratelného pytlíku i nasypeme kukuřičnou strouhanku. Jednotlivé růžičky brokolice pak namáčíme v těstíčku a poté dáme do pytlíku, ve kterém máme kukuřičnou strouhanku. Uzavřeme a pořádně protřepeme. Brokolice se tam krásně celá obalí. Obalené růžičky pak klademe na plech vyložený pečící folií a potřený olejem. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Jakmile máme všechny růžičky brokolice obalené a vyskládané na plechu, tak je ještě pokapeme (potřeme) trochou oleje. Pečeme na 200 stupňů cca 40 minut. V polovině pečení jednotlivé kousky otočíme. 

Podáváme například se směsí salátů, pokapanou olivovým olejem a posypanou hrubozrnnou solí, nebo bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno