Zeleninový krém: | |
brokolice | 3 větší růžičky |
cuketa | 1/2 ks |
listový špenát Bonduelle | 2 pláty |
česnek | 1 stroužek |
Losos na tymiánu: | |
losos | 150 g |
šťáva z citronu | dle chuti |
čerstvý tymián | pár snítek |
olivový olej | dle potřeby |
himalájská růžová sůl | dle chuti |
Losos patří mezi naše oblíbené ryby a když jsem propátrala zásoby a zjistila, že máme přebytky v podob cukety, brokolice a špenátku tak volba se přímo nabízela.
Brokolici a cuketu jsem dala na pařáček a uvařila v páře. Zvlášť jsem si uděla mražený listový špenát, nechala ho povolit a krátce prohřála společně s česnekem. Pomixovala dohromady uvařenou brokolici, cuketu, špenát s česnekem. Lososa jsem pokapala citrónem, lehce osolila Himalájskou růžovou solí a na vrch dala pár snítek čerstvého tymiánu. Nechala pod alobalem na talířku 2 hodiny odpočinout. Po té opekla na olivovém oleji.
Podrobné info: