Pažitka
Název:

Brokolico-špenátovo-cuketový krém s lososem na tymiánu


Brokolico-špenátovo-cuketový krém s lososem na tymiánu


Ingredience:
Zeleninový krém:
brokolice3 větší růžičky
cuketa1/2 ks
listový špenát Bonduelle2 pláty
česnek1 stroužek
Losos na tymiánu:
losos150 g
šťáva z citronu dle chuti
čerstvý tymián pár snítek
olivový olej dle potřeby
himalájská růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Losos patří mezi naše oblíbené ryby a když jsem propátrala zásoby a zjistila, že máme přebytky v podob cukety, brokolice a špenátku tak volba se přímo nabízela.

Brokolici a cuketu jsem dala na pařáček a uvařila v páře. Zvlášť jsem si uděla mražený listový špenát, nechala ho povolit a krátce prohřála společně s česnekem. Pomixovala dohromady uvařenou brokolici, cuketu, špenát s česnekem. Lososa jsem pokapala citrónem, lehce osolila Himalájskou růžovou solí a na vrch dala pár snítek čerstvého tymiánu. Nechala pod alobalem na talířku 2 hodiny odpočinout. Po té opekla na olivovém oleji. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno