Pažitka
Název:

Brokolicová omáčka se špenátem a jáhličkami

vegetariánský recept


Brokolicová omáčka se špenátem a jáhličkami


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
brokolice80 g
špenát80 g
batát1/2 ks
bílá ředkev1 ks
banánová šalotka1 ks
bílá cibule1/2 ks
mandlové mléko200 ml
čerstvá bazalka dle chuti
voda dle potřeby
česnek1 stroužek
sůl dle chuti
jáhly30 g
quinoa20 g
Postup přípravy:

Miluji, když mám z čeho vybírat a nevím po čem sáhnout. Máme zásobovatele k nezaplacení, který nám vozí čerstvou zeleninu z Makra. Brokolici jsem už plánovala delší dobu, takže jsem ji zkombinovala s ostatní zeleninou a povedla se výborná omáčka.

Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme pokrájený batát, zalijeme mandlovým mlékem a vaříme do změknutí, podléváme vodou. Mezitím si připravíme brokolici, kterou uvaříme do měkka. Když je batát měkký, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, povaříme, přidáme špenát, česnek, bazalku, osolíme, přidáme vařenou brokolici a vše společně rozmixujeme. V případě potřeby dosolíme či naředíme mandlovým mlékem.
Podávala jsem v jedné verzi s celozrnnými těstovinami, a v druhé verzi s qinoou a jáhličkami.
Jáhly propláchneme a spaříme několikrát horkou vodou. Vaříme společně s quinoou 15-20 minut. Uděláme si kuličky a podáváme s omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno