Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
brokolice | 80 g |
špenát | 80 g |
batát | 1/2 ks |
bílá ředkev | 1 ks |
banánová šalotka | 1 ks |
bílá cibule | 1/2 ks |
mandlové mléko | 200 ml |
čerstvá bazalka | dle chuti |
voda | dle potřeby |
česnek | 1 stroužek |
sůl | dle chuti |
jáhly | 30 g |
quinoa | 20 g |
Miluji, když mám z čeho vybírat a nevím po čem sáhnout. Máme zásobovatele k nezaplacení, který nám vozí čerstvou zeleninu z Makra. Brokolici jsem už plánovala delší dobu, takže jsem ji zkombinovala s ostatní zeleninou a povedla se výborná omáčka.
Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme pokrájený batát, zalijeme mandlovým mlékem a vaříme do změknutí, podléváme vodou. Mezitím si připravíme brokolici, kterou uvaříme do měkka. Když je batát měkký, přidáme najemno nastrouhanou bílou ředkev, povaříme, přidáme špenát, česnek, bazalku, osolíme, přidáme vařenou brokolici a vše společně rozmixujeme. V případě potřeby dosolíme či naředíme mandlovým mlékem.
Podávala jsem v jedné verzi s celozrnnými těstovinami, a v druhé verzi s qinoou a jáhličkami.
Jáhly propláchneme a spaříme několikrát horkou vodou. Vaříme společně s quinoou 15-20 minut. Uděláme si kuličky a podáváme s omáčkou.