Pažitka
Název:

Brokolicová polévka s patizonem, pórkem, petrželkou, kmínem a mandlovým mlékem

bez bkm, lepku, vajec


Brokolicová polévka s patizonem, pórkem, petrželkou, kmínem a mandlovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle chuti
malá brokolice1/2 ks
petržel1 ks
patizon1/2 ks
mletý kmín dle chuti
malý pórek1 ks
sůl dle chuti
mandlové mléko na zjemnění
voda1 l
Postup přípravy:

Jedna hustá, jemná, krémová polévka, která nás nikdy neomrzí, zahuštěná pouze zeleninou a zjemněná mandlovým mlékem.
Při přípravě polévky se mi velmi hodilo zužitkovat brokolici, která se na mě smála v lednici, patizon jsem měla načatý, petrželka v kuchyni nikdy nesmí chybět a pórku mám ještě ve skleníku stále dost. Ráno upečený čerstvý voňavý kváskový chléb se nabízel k zakrojení a tomu se nedalo odolat.

Než se pustíme do samotné přípravy polévky, bude zapotřebí připravit a očistit zeleninu. 
Na Ghí orestujeme 3/4 pórku, přidáme očištěnou pokrájenou petržel, na kostičky pokrájený patizon, na růžičky rozebranou brokolici. Vše společně prohřejeme a zalijeme vodou. Do připravované polévky přidáme sůl, kmín, vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká přidáme zbylý pórek, případně si můžeme ponechat část na dozdobení, krátce přidaný pórek prohřejeme. Nakonec zeleninu v polévce rozmixujeme dohladka, zjemníme mandlový mlékem dle vlastní chuti.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno