brokolice | 1 ks (cca 300 g) |
vejce | 2 ks |
chedar (jiný sýr dle chuti) | 100 g |
sůl | špetka |
mleté mandle | dle potřeby |
tuk | na smažení |
Ingredience: |
Poslední dobou mám obrovskou chuť na zeleninu v jakékoliv podobě. Karbanátky (lívance) jsou rychlé a luxusní, jak na snídani, tak na večeři, samotné i jako příloha. Já je prokládám domácí uzenou slaninou :)
Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v páře cca 5-10 minut. Můžete použít podložku do hrnce na paření, nebo jednoduše zalijte brokolice v kastrolu panákem vody a vařte pod poklicí, přebytečnou vodu pak odlijte. Nepřevařte, ať je zelenina svěží zelená. Změklou brokolici rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou. Pokud používáte mixér, může být brokolice i tvrdší, můžete vařit kratší dobu. Přidejte vejce, sůl, strouhaný sýr, důkladně zamíchejte. Pokud se vám zdá hmota příliš řídká, přidejte polévkovou lžíci mletých mandlí. Ideální je hustá kaše. Pomocí lžíce naberte těsto do pánve s rozpáleným tukem, vytvarujte karbanátky a upečte z obou stran.
Podrobné info: