Pažitka
Název:

Brokolicové karbanátky s bramborovo-mrkvovým pyré

vegetariánský recept


Brokolicové karbanátky s bramborovo-mrkvovým pyré


Ingredience:
Ingredience:
brokolice včetně stonku (ořezaného)350 g
strouhanka + na obalení45 g
ovesné vločky rozemleté najemno20 g
vejce1 ks
sůl špetka
pepř špetka
sušený tymián větší špetka
olej na smažení
Bramborovo-mrkvové pyré:
brambory150 g
mrkev90 g
máslo1 lžíce
citronová šťáva1 lžička
sůl špetka
Postup přípravy:

Nejen krásně barevný, ale především chutný pokrm, který vás nadchne.

Brokolici rozebereme na menší části, vložíme do kastrolu, zalijeme trochou vody, osolíme a pod poklicí dusíme do měkka. Po uvaření scedíme a propláchneme studenou vodou. Když brokolice zchladne, rozsekáme jí najemno v mixéru. V míse smícháme rozemleté vločky, strouhanku, vejce, brokolici, tymián, pepř a sůl. Necháme chvíli odstát (asi 5 minut). Pokud je hmota příliš měkká, přidáme ještě trochu strouhanky. Ze směsi tvoříme karbanátky (asi 5 ks), které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova (asi 10 minut).

Brambory a mrkev nakrájíme na stejně velké kostky, které vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a osolené vaříme do změknutí. Poté je scedíme, ale necháme v kastrolu trochu vývaru. Přidáme máslo, citronovou šťávu a rozmixujeme do hladka. Podle potřeby dosolíme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno