Ingredience: | |
vařené jáhly | 5 - 6 lžic |
kokosový olej Bio Purity Vision | 1 lžíce |
brokolice | 1/4 ks |
cuketa | 1/4 ks |
jarní cibulka | 1 ks |
sůl | dle chuti |
kmín | dle chuti |
majoránka | dle chuti |
pohanková mouka | 4 lžíce |
sezamová semínka | dle chuti |
Chtělo to nějakou svačinku, i když tyto muffiny jdu využít všemi směry, na snídani či večeři. Jsou moc dobré. Kokosový olej je úžasný pomocník, udrží tvar bez velkého přidání mouky či potřeby vajec.
Příprava je rychlá a snadná. Zeleninu očistíme a uvaříme v páře. Já měla jáhly vařené a zužitkovávala jsem zbytky. Vždy si jich vařím větší množství a těžko je odhaduji, lépe řečeno to neřeším, protože je vždy někde zužitkuji. Jsou z nich skvělé noky s ovesnými vločkami, ty najdete případně ZDE. Jdou připravit na sladkou i slanou verzi.
Smícháme v páře uvařenou zeleninu s jáhličkami. Rozmačkáme zeleninu a jáhly vidličkou, záleží, jaké máte šťourálky, já musím kvůli malému téměř dohladka. Přidáme kokosový olej, sůl, kmín, majoránku a pár lžic pohankové mouky a důkladně zamícháme. Vzniklou směs naplníme do silikonových muffinů a pečeme na 200°C přibližně 45 minut až hodinu. Pokud se vám bude zdát, že povrch je pečený dříve, překryjte během pečení pečícím papírem.
Hotové muffiny necháme vychladnout, drží tvar již vlažné. Posypeme opraženými slunečnicovými semínky, která si uděláme na pánvi na sucho.
Přeji dobrou chuť.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: