Ingredience: | |
České Ghíčko Bio či jiný tuk | dle potřeby |
kedlubna | 1 ks |
malá brokolice | 1/2 ks |
malá cuketa | 1 ks |
malý cibule | 1 ks |
majoránka | dle chuti |
mletý kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti |
česnek | 1 - 2 stroužky |
mandlové mléko | dle chuti |
voda | 1,5 l |
mořská řasa kombu - nemusí být | velikost poštovní známky |
Polévky, polévky, a zase polévky. Tato patří mezi naše velmi oblíbené. Nedovedu si představit oběd bez polévky. Jak říkal můj dědeček: "Polévka grunt, knedlíky špunt.". To mám zažité od malička. Raději si odpustím druhé jídlo, ale polévka je základ, do kterého se dá propašovat vše, co běžně děti nerady.
Tato polévka lze úžasně kombinovat se špenátem, zelenými fazolkami, vždy něco uberu a zase přidám a máme polévku pokaždé jiné chuti.
Příprava je velmi snadná. Očistíme si zeleninu, na ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme postupně ostatní druhy zeleniny, pokrájenou kedlubnu, cuketu a brokolici. Vše společně prohřejeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku, mletý kmín, prolisovaný česnek, předem namočenou mořskou řasu a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, vyndáme mořskou řasu, (můžeme ji rovněž v polévce ponechat) vše rozmixujeme dohladka a přidáme mandlové mléko. Krátce povaříme a máme hotovo. Můžeme podávat.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: