Ingredience na krém: | |
menší brokolice | 2 ks |
střední cibule | 2 ks |
stroužky česneku | 4 ks |
menší brambory | 3 ks |
zeleninový vývar | 1100 ml |
olej | 5 lžic |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Socca: | |
cizrnová mouka | 130 g |
voda | 200 ml |
sůl | 1/2 čajové lžičky |
olivový olej | 30 ml |
Socca je vlastně takový slaný koláč, nebo možná palačinka z cizrnové mouky. Já ji ráda dělám slabou a přikusuji ji k polévkám nebo hummusu.
Udělat si ji ale klidně můžete i mnohem silnější a dát si ji jen tak.
Cibuli nakrájíte na menší kostičky a na oleji opečete dorůžova. Přidáte prolisovaný česnek a necháte rozvonět.
Přidáte drobněji pokrájené brambory a brokolici rozebranou na růžičky. Zeleninu orestujete, dochutíte solí a pepřem, zalijete vývarem a přivedete k varu.Vaříte dokud není zelenina měkká.
Když je zelenina vařená, vše rozmixujete dohladka.
Všechny suroviny na soccu smícháte dohromady a necháte 2 hodiny odstát.
Odstátou směs promícháte a po částech vléváte do rozpálené pánve s nepřilnavým dnem. Placky by měli být silné asi 2-3 mm.
Každou placku z obou stran opečete dozlatova.