Pažitka
Název:

Brokolicový krém s cizrnovou soccou

vegan


Brokolicový krém s cizrnovou soccou


Ingredience:
Ingredience na krém:
menší brokolice2 ks
střední cibule2 ks
stroužky česneku4 ks
menší brambory3 ks
zeleninový vývar1100 ml
olej5 lžic
sůl špetka
pepř špetka
Socca:
cizrnová mouka130 g
voda200 ml
sůl1/2 čajové lžičky
olivový olej30 ml
Postup přípravy:

Socca je vlastně takový slaný koláč, nebo možná palačinka z cizrnové mouky. Já ji ráda dělám slabou a přikusuji ji k polévkám nebo hummusu.
Udělat si ji ale klidně můžete i mnohem silnější a dát si ji jen tak.

Cibuli nakrájíte na menší kostičky a na oleji opečete dorůžova. Přidáte prolisovaný česnek a necháte rozvonět.
Přidáte drobněji pokrájené brambory a brokolici rozebranou na růžičky. Zeleninu orestujete, dochutíte solí a pepřem, zalijete vývarem a přivedete k varu.Vaříte dokud není zelenina měkká.
Když je zelenina vařená, vše rozmixujete dohladka.

Všechny suroviny na soccu smícháte dohromady a necháte 2 hodiny odstát.
Odstátou směs promícháte a po částech vléváte do rozpálené pánve s nepřilnavým dnem. Placky by měli být silné asi 2-3 mm.
Každou placku z obou stran opečete dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Veronika Svitáková

    zavřít okno