Pažitka
Název:

Brokolicový nákyp


Brokolicový nákyp


Ingredience:
Ingredience:
brokolice1 ks
vepřová dušená šunka vcelku15 dkg
sýr eidam10 dkg
česnek3 stroužky
strouhanka hrst
zakysaná smetana1 kelímek
vejce2 ks
sůl špetka
pepř špetka
máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy:

Brokolice patří k naší oblíbené zelenině - hlavně ne v té příliš surové formě a tenhle nákyp je prostě vynikající a vždycky se po něm zapráší. Poprvé jsem ho jela u mojí mamky a od té doby patří do našeho jídelníčku.

Nejprve si rozebereme brokolici na jednotlivé růžičky a na skus povaříme v osolené vodě. Mezitím si pokrájíme šunku na menší kostičky a nastrouháme sýr. Smícháme společně se zakysanou smetanou, dvěma vajíčky, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, přidáme pokrájenou brokolici, prolisovaný česnek a asi hrst strouhanky. Pekáček si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme směs a necháme zapéct v troubě cca na 180 stupňů,do doby, než na povrchu zezlátne 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno