Pažitka
Název:

Broskve v županu


Broskve v županu


Ingredience:
broskve3 ks
mražené listové těsto (to má standardně 400 g, já měla v balíčku 3 plátky a stačil mi jeden)1/3 ks
mléčná nebo hořká čokoláda (dle chuti)50 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Po fyzicky i psychicky náročném dni je tu konečně večer. 

Dočista okoupaná, zabalená v županu, popocházím po bytě a srkám zázvorový čaj. Teplo se mi rozlívá do konečků prstů a z okna jen mlčíc pozoruji začínající podzim. Obrovské kapky bez váhání bubnují do okolních střech a já si stýskám po prosluněném létě. Ani v těchto churavých dnech ale nemusí být všem hezkým dním konec. Pojďte si připomenout kousek léta. Pojďte dnes do županu zabalit poslední zbytky léta – broskve!

Podle počtu porcí zvolte příslušné množství ovoce.

Listové těsto si rozválíme na tenčí plát a ten dle velikosti broskví rozdělíme na tři čtverce. Broskve umyjeme, rozkrojíme, zbavíme pecky a části vršku, následně naplníme na drobno nakrájenou čokoládou (měla jsem čokoládové pecičky, s těmi to šlo výborně) a poloviny broskve znovu „připleskneme“ k sobě. Položíme je do středu připraveného čtverce z těsta a zabalíme jako šáteček – tedy protější rohy spojíme nahoře na broskvi a následně další dva protější tak, aby byla naplněná broskev zcela zabalená. Malý plech, ale postačí i talíř, vyložíme pečícím papírem, poklademe ho balíčky a dáme péct do trouby na asi 20 minut při 180°C.

Jakmile balíčky zezlátnou, vysvobodíme je z trouby, necháme malinko zchládnout a můžeme podávat. :) Můžete je posypat moučkovým cukrem nebo třeba jen dozdobit mátou nebo meduňkou. Pokud máte rádi složitější a zajímavější chutě, zkuste posekanou čokoládu v náplni obohatit ještě o posekané lístečky máty. To budete koukat!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Sabina Stehnová

    zavřít okno