Pažitka
Název:

Broskvová roláda


Broskvová roláda


Ingredience:
Těsto:
vejce5 ks
cukr moučka5 lžic
hladká mouka2 lžíce
puding v prášku1 ks
mléko5 lžic
voda2 lžíce
sůl špetka
žluté potravinářské barvivo dle potřeby
Náplň:
mascarpone500 g
žloutek2 ks
moučkový cukr4 lžíce
broskvový kompot dle potřeby
smetana ke šlehání4 ks
ztužovač šlehačky4 ks
pikantní marmeláda nebo džem dle chuti
Postup přípravy:

Včera jsme jeli na oslavu narozeniny, tak jsem upekla broskvovou roládu, kterou jsem tak trochu "vytunila". Díky lehkému krému z mascarpone a šlehačky, byla roláda přímo famózní a já vám ji mohu jen doporučit.

5 bílků se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko vodu a nakonec sypké ingredience. Do tekutého těsta nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Dáme na pečící papír potřený olejem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Ještě teplou roládu stočíme a po vychladnutí roztočíme.

Mascarpone, žloutky a moučkový cukr vyšleháme dohladka, přidáme ušlehané smetany se ztužovači. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme nejprve marmeládou a poté připraveným krémem. Do krému poklademe nakrájené kompotované broskve a celé zavineme. Zbylým krémem potřeme vršek rolády, dozdobíme cukrářským sáčkem a poklademe broskvemi (pokud máte roládu na pozdější konzumaci, je potřeba broskve potřít želatinou, aby měly stále svěží barvu).

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno