hořká čokoláda | 200 g |
máslo | 120 g |
holandské kakao | 2 lžíce |
třtinový cukr | 200 g |
vejce | 3 ks |
vanilkový cukr | 2 lžičky |
skořicový cukr | 2 lžičky |
hladká mouka | 100 g |
máslo a hladká mouka | na vymazání a vysypání formy |
Ingredience: |
Dnes přidávám recept na přicházející podzimní deprese. =) Tak si bez výčitek obalte své nervy. =)
Troubu předehřejte na 180 stupňů. V teflonovém nepřilnavém rendlíku, na mírném plameni rozpusťte čokoládu spolu s máslem. Až budete mít čokoládu rozpuštěnou, přidejte do ní třtinový cukr, vanilkový a skořicový cukr a kakao. Důkladně promíchejte a do směsi přidejte vejce. Znovu důkladně promíchejte a přidejte druhé vejce. Zase promíchejte a přidejte třetí vejce. Znovu důkladně promíchejte. Poté přisypte mouku a zase důkladně promíchejte. Kulatou formu na koláč si vymažte máslem a vysypte moukou. Do formy pak přelijte hutnou směs a dejte péct. Pečte asi 30 minut. Na povrchu by brownies mělo být upečené a křupavé, ale vevnitř by nemělo být vysušené. Podávejte s domácí šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.
Podrobné info: