Pažitka
Název:

Brownies


Brownies


Ingredience:
Ingredience:
čokoláda150 g
máslo100 g
třtinový cukr150 g
hladká špaldová mouka50 g
polohrubá mouka50 g
vejce3 ks
vanilková pasta1 lžička
burákové máslo pár lžiček
Postup přípravy:

Nevím, jak je to možný, ale minulý týden jsem poprvé pekla brownies! Fakt nechápu, proč mi to trvalo tak dlouho, když za a) miluju čokoládu a za b) nedají prakticky žádnou práci. No ale tak lepší pozdě než nikdy, že jo. Akorát teda ho budu muset hodně brzo upéct znova (to je pech), protože jsem celý pekáček odnesla do práce na deskohraní, kde po něm dost brzo zbylo jen pár drobků a to je věc, kterou mi muž většinou neodpustí. A to se mi "povedlo" ho přepéct, takže ani nebylo tak dobrý, jak mělo. Troufám si říct, že pokud kolegům a kolegyním nechybím já, tak moje pekařské hokus pokusy určitě jo.

Troubu rozpalte na 180°C. V hrníčku rozpusťte čokoládu spolu s máslem, pak ji nalijte na cukr, přidejte vanilku a prošlehejte, až se cukr rozpustí. Pak po jednom (ale jako fakt postupně) zašlehávejte vajíčka. Na konec přisypte obě mouky a promíchejte, těsto bude celkem hutné. Menší pekáček, tak 20x20 cm vyložte pečícím papírem, vlijte těsto a uhlaďte. Pokud chcete, tak lžičkou sem tam vmáčkněte do těsta bobek burákového másla (já měla Šufánkovo čokoládové a je boží) a dejte na cca 25 minut péct.

Brownies jsou hotové, když na špejli ulpí pár drobečků, protože by nemělo být úplně upečené. Ideální je, když je prostředek lehce nedopečený a trochu mazlavý :) K podávání se skvěle hodí šlehačka - já jsem ji ovoněla kapkou kávového extraktu a vanilkou, ale i jen tak samotná bude super a trochu srazí sladkost brownies. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Šlehoferová

    zavřít okno