Pažitka
Název:

Brumíci

bez mléčné bílkoviny a laktózy


Brumíci


Ingredience:
Ingredience:
vejce3 ks
Alsan bio50 g
žitná mouka celozrnná, jemně mletá50 g
špaldová mouka T 1050200 g
šťáva z hroznů150 ml
mandlové mléko80 ml
vanilkový lusk - vanilka z něj1/2 ks
kypřící prášek bez fosfátů3 lžičky
kakaový prášek dle potřeby
Postup přípravy:

Jelikož jsme měli naplánované odpolední cvičení, potřebovala jsem připravit rychlou svačinku do ručičky, rozhodla jsem se pro brumíky a muffiny. Většinou připravuji svačinky z kombinace rýžové a pohankové mouky, ale jelikož nemáme jistotu u pohankové mouky u jednoho chlapečka, volila jsem raději mouky, které nejsou ve skupince problémové. Dětičky si moc pochutnaly a to pro mě byla největší odměna.

Jelikož jsme měli naplánované odpolední cvičení, potřebovala jsem připravit rychlou svačinku do ručičky, rozhodla jsem se pro brumíky a muffiny. Většinou připravuji svačinky z kombinace rýžové a pohankové mouky, ale jelikož nemáme jistotu u pohankové mouky u jednoho chlapečka, volila jsem raději mouky, které nejsou ve skupince problémové. Dětičky si moc pochutnaly a to pro mě byla největší odměna.

Vejce vyšleháme s tukem, za stálého míchání přisypeme mouky, přilijeme odšťavněnou šťávu z hroznů, mandlové mléko, přidáme vanilku, kterou jsme vyškrábli z vanilkového lusku, přisypeme kypřící prášek a vyšleháme. Část těsta si odebereme a obarvíme jej kakaovým práškem, tmavý krém budeme potřebovat na čumáčky, bříška, ouška a tlapky. Jelikož mám pouze jednu formu na 6 brumíků a nechtělo se mi čekat, odlila jsem si polovinu světlého těsta, ze kterého jsem připravila borůvkové muffiny, které jsem však nestihla vyfotit, bohužel nebyl čas a spěchali jsme na kroužek. Postup byl totožný jen jsem před pečením pohodila do muffinů borůvky.
Vezmeme si formu na brumíky, tmavým těstem vyplníme čumáčky, ouška, tlapky a bříška, zalijeme světlým krémem.
Když máme dobojováno, vložíme formu s brumíky do předehřáté trouby, pečeme na 180-200°C přibližně 20-30 minut, vyzkoušíme špejlí. Před vyklopením necháme vychladnout.

Poznámka:

Pokud potřebujete recept bez vajec, lepku, mléčné bílkoviny a laktózy, recept ZDE.

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno