Pažitka
Název:

Brumíci s lískovými oříšky, raw čokoládou a Ghíčkem, brumíci s banánem a Ghíčkem

bezlepkový recept


Brumíci s lískovými oříšky, raw čokoládou a Ghíčkem, brumíci s banánem a Ghíčkem


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka150 g
bio banánové pyré170 g
České Ghíčko bio40 g
mandlové mléko250 ml
prášek do pečiva1 lžička
lískové oříšky70 g
Vivani hot chocolate Vegan2 lžíce
Postup přípravy:

Můj malý synovec zítra slaví svoje první narozeny. Řekla jsem si, že něco upeču, aby mohl hodovat i náš Tomášek. Jelikož musím fakt zabodovat, rozhodla jsem se pro Brumíky s lískovými oříšky a kvalitními kousky čokolády. Jelikož synovec ještě oříšky a čokoládu neměl, musela jsem udělat variace dvě.

Rozmixujeme si tyčovým mixérem banány, které následně vyšleháme s Českým Ghí. Postupně přidáváme prosetou mouku, společně s práškem do pečiva a 150ml mandlového mléka, pořádně vyšleháme. 
Nalijeme si těsto do formiček na Brumíky. Banánové jsem udělala dva.
Po té jsem přidala do zbylého těsta lískové ořechy, Vivani hot chocolate. Jelikož těsto zhoustlo, musela jsem ještě dalších 100ml mandlového mléka přidat, vyšlehala jsem a naplnila formičky. Naplněné formičky vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí. Silikonovou formu na Brumíky mam pouze jednu a těsta bylo víc. Nechtělo se mi čekat a včera jsem koupila novou silikonovou formu. Udělala jsem tedy ještě sněhuláčky, které syn miluje.

Silikonové formičky na Brumíky jsem zakoupila v prodejně Orion. Sněhuláčci jsou součástí sady, kterou jsem zakoupila ve výprodeji v dm drogérii.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno