Ingredience: | |
těstoviny penne | 250 g |
kuřecí prsa | 500 g |
česnek | 2 stroužky |
mražený mangold nebo špenát | 150 g |
brynza | 125 g |
zakysaná smetana | 200 g |
lučina | 150 g |
provensálské koření | 1 lžička |
sušená rajčata | 8 ks |
máslo | 2 plátky |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Taková příjemná a celkem rychlá zimní dobrot, která určitě zahřeje na těle i na duši.
Sušená rajčata nakrájíme na malé kostičky a namočíme do horké vody. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na troše oleje. Mezitím si uvaříme těstoviny v osolené vodě. Rozmrzlý mangold nebo špenát dobře vymačkáme od přebytečné vody a nasekáme na drobno. Zatažené maso vyndáme z pánve a na výpeku orestujeme mangold spolu s prolisovaným česnekem a sušenými rajčátky. Přidáme brynzu, zakysanou smetanu a lučinu, případně můžeme přilít pár lžic vývaru (dle konzistence). Když se sýry rozpustí, můžeme do pánve vrátit maso a přidat i provensálské koření. Pár minut společně podusíme a případně dosolíme. Nakonec přihodíme dva plátky másla a necháme rozpustit. Opatrně promícháme s uvařenými těstovinami a ihned podáváme. Přeji dobrou chuť!
Podrobné info: