Pažitka
Název:

Bublaninový moučník s kanadskými borůvkami


Bublaninový moučník s kanadskými borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
vejce4 ks
třtinový cukr150 g
polohrubá mouka250 g
jedlá soda1/4 lžičky
horká voda4 lžíce
olej2 lžíce
sypká Caro káva1 lžíce
mražené kanadské borůvky200 g
máslo na vymazání formy
Postup přípravy:

Když nevíte, co upéct k odpolední kávičce, stačí někdy kouknout do lednice či mrazáku, co máte k dispozici, a upéct nějaký moučník.

Všechny suroviny mimo Caro kávy a borůvek vyšleháme do pěny a nalijeme do keramické pečící formy, vymazané máslem. Nejdříve nalijeme polovinu těsta do formy a do druhé poloviny těsta nasypeme Caro kávu a zamícháme. Nalijeme na první část těst a špejlí uděláme hvězdici, kam vsypeme borůvky, které zamáčkneme opatrně stěrkou do těsta. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 - 40 minut. Zkoušíme špejlí. Posypeme stévií a zdobíme šlehačkou a meduňkou.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno