Ingredience: | |
měkký tvaroh (plnotučný ve vaničce) | 250 g |
máslo | 50 g |
cibule (žlutá) | 30 g |
pečená kapie | 2 ks |
červená mletá sladká paprika | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
Pokud ve vás tahle pomazánka vyvolává nějaké špatné vzpomínky, třeba na školní jídelnu, zkuste dát šanci ještě téhle, která je plná čerstvých pečených kapií. Je docela zdravá a hrozně moc dobrá, což je kombinace, kterou mám úplně nejradši.
Kapie upečte v troubě na 220°C, až se na ní začnou dělat černé puchýře. Pečenou (dalo by se říct na pohled spálenou) kapii vložte do plastové krabičky (nebo do sáčku, nebo do misky a přetáhněte potravinovou fólií), uzavřete a nechte zapařit, kapie potom půjde krásně a snadno oloupat. Kapie nechte uzavřené 10 - 15 minut, pak je oloupejte, zbavte jádřince a nechte vychladnout.
V misce utřete změklé máslo společně s tvarohem. Přidejte mletou papriku, sůl a jemně pokrájenou cibuli. Promíchejte.
Oloupané a vychladlé kapie pokrájejte na malé kousky a přidejte do misky. Všechno společně dobře promíchejte.
Podrobné info: